Vi söker lärlingar i Göteborg

1 March, 2016 - 22:55

Videon ovan är en 360-video. Den fungerar på nästan alla plattformar, men tyvärr inte Safari på Mac.

Vi söker ungdomar 12 till 16 år som har ett brinnande intresse för skapande och utforskande i allmänhet med både digitala och analoga material.

Du kanske har tidigare erfarenhet av någon slags programmering, bygger robotar, skapar med musik, bild, media, berättande eller andra uttryck. Du kanske älskar att plocka isär teknik och funderar över hur saker fungerar egentligen. Du kanske är sugen på att skapa egna program, musikinstrument, spel eller interaktiva kläder, smycken och mojänger. Passar något av detta in på dig, så är du varmt välkommen att lämna in en ansökan.

Som lärling i studion får man tillgång till Interactive Institutes verkstad i Göteborg och på egen hand eller tillsammans med forskare på institutet göra olika former av projekt. Vilka tider du är i verkstan bestäms enligt överenskommelse. Det skulle kunna handla om framförallt vardagar efter skola, men också kvällar och i enstaka fall helger. Som lärling erbjuds handledning och hjälp löpande i de projekt man är engagerad i. Som lärling får du också möjlighet att bidra i pågående forskningsprojekt som riktar sig mot barn och unga, och i dem bidra med ditt perspektiv och dina tankar.

Ansöker gör du här: http://tiigbg.se/larling/