Svenska Mässan: Nytt pris hyllar innovationer inom idrott och hälsa

9 October, 2017 - 10:31

Träffpunkt är det nya idrottspriset som ska hylla innovativa hjältar inom idrott och hälsa. Det är ett pris för dem som utvecklar ny teknologi, nya metoder och bättre arenaupplevelser. Tanken bakom Träffpunkt Idrottspriset är att uppmärksamma nya och innovativa produkter inom idrott, bad, fritid och folkhälsa som kan bidra till ett friskare samhälle och öka tillgängligheten till idrott och idrottsanläggningar. Det nyinstiftade priset delas ut under festliga former 6 mars 2018, i samband med Träffpunkt Idrott på Svenska Mässan. 

Med i juryn sitter bland annat Anya Ernest, forskare och designer på RISE Interactive. Anya koordinerar kompetensområdet Internet of Sport & Wellbeing på RISE och är själv mycket intresserad av hur teknikutvecklingen och innovativa lösningar kan främja olika områden inom idrott.

– Eftersom min kompetens ligger i design i relation till teknik är det, ur mitt perspektiv, intressant att titta på smarta material, uppkopplade ting, smarta funktioner i klädesplagg eller produkter med inbyggda sensorer, säger Anya.

Läs hela pressmeddelandet från Svenska Mässan.
Gå till anmälningssidan för Träffpunkt Idrottspriset.

 

Bild: Svenska Mässan