RISE inviger Scharinska i Umeå med ny partner

12 December, 2017 - 07:00

Välkomna till öppet hus och invigning SO FAR, SO PINK onsdag den 13:e och torsdag den 14:e december på RISE Interactives nya lokaler i historiska byggnaden Scharinska tillsammans med vår nya partner, 3D-printingsaktören WASP Hub.

Äntligen öppnar Scharinska dörrarna igen – och du är inbjuden att vara med. 13 och 14 december blir det mängder av aktiviteter i innovationens tecken, då det statliga design- och forskningsinstitutet RISE med RISE Interactive inviger sin nya studio på Scharinska Villan.

RISE firar detta med att den 13 december bjuda in studenter, näringsliv, offentlig sektor, forskare och allmänheten till ett internationellt evenemang med tema innovation i norra Sverige: digitalisering, bioekonomi och hållbart samhällsbyggande.

Samtidigt introducerar vi WASP som öppnar en regional 3D-hub. Umeå med Scharinska blir därmed en del av ett exklusivt, internationellt nätverk av platser med storskalig 3D-skrivarteknologi. Övriga orter är Ravenna, Venedig, Macerata, Madrid, London, Beirut och New York.

Till stöd för Musikhjälpen kommer RISE Interactive att erbjuda workshops med internationella experter som kommer att ta fram olika slags 3D-prototyper.

- Inom WASP utvecklar vi material, processer och teknologier som bidrar till att utveckla ett välmående och hållbart samhälle, säger Massimo Moretti, grundare av WASP. Målet är att främja ekonomiskt välstånd genom att skapa produkter och tjänster som möter människans mest grundläggande behov.

Under förmiddagen, torsdagen den 14 december, kommer resultaten av onsdagens workshops att presenteras och internationella gäster, såsom docent Ronald Rael från UC Berkeley, ger inspirerande föreläsningar om sitt arbete och visioner. Ambra Totto, studioföreståndare, RISE Interactive i Umeå, presenterar institutets uppmärksammade samhällsinnovationer.

På eftermiddagen den 14 december blir det invigning: Välkomsttal av RISE Vice President och Head of Business Development John Rune Nielsen, VP Strategic Sales Ellinor Ehrnber och Head of Internationalization Per Alberius. De kommer även att presentera RISE mål och roll i norra Sverige.

- Vi är exalterade över att få vara en katalysator för detta event där olika aktörer kan träffas i en kreativ och öppen miljö. Tillsammans skapar vi framtiden och det är precis så här vi vill tjäna regionen, säger Ambra Trotto, studioföreståndare RISE Interactive Umeå.

 

Tid:
13 dec kl 9-18, 14 dec kl 9-15, 15-23.30
Adress: Scharinska Villan, Storgatan 65, Umeå 

 Läs mer om öppet hus och invigningen här.

Presskontakter:
Ronald Helgers, studiokommunikatör (engelsktalande), RISE Interactive Umeå
+46 72-889 8250ronald.helgers [at] ri.se

Ulrika Strömqvist, kommunikationsstrateg, RISE Interactive
+46 70-570 57 25,ulrika.stromqvist [at] ri.se"> ulrika.stromqvist [at] ri.se