Hackerklubben

Kurs för 8 till 12-åringar i datorprogrammering och digitalt skapande

Hackerklubben är en kurs där 8-12 åringar bjuds att på ett lekfullt och experimenterande sätt utforska programmering. Under fyra dagar skapas projekt utifrån deltagarnas egna önskningar och drömmar. Det kan handla om spel eller andra program. Syftet med Hackerklubben är att göra människor och samhälle rikare genom att ge barn mellan 8 och 12 år möjlighet att lära sig programmera. Att lära sig programmera tänjer på din tankeförmåga, hjälper dig att förstå och se system och skapar mönster för tankar som man har nytta av i långt många flera områden än programmering. Hackerklubben pågår dagtid under fyra dagar, onsdag 14 augusti till lördag 18 augusti. Den avslutande dagen består av en utställning där andra bjuds in till att prova och testa barnens skapelser.

Kodklubbens pedagogik bygger på upplevelsebaserat lärande, aktivt deltagande och experiment. Utgångspunkten är att göra fel så ofta och fort som möjligt för att lära sig och utforska alla spännande tokerier som uppstår genom processen med teknologin. Ett inkluderande och accepterande förhållningssätt och ett lärande utifrån barnets förutsättningar är i fokus. Det ska vara kul, spännande och en stark upplevelse. Målet är att varje barn som går kursen ska skapa ett eget kreativt digitalt uttryck under kursen.

Medverkande organisatörer
Hackerklubben är en ny verksamhet i föreningen Göteborg Hackerspace. Verksamheten sker i samverkan med Interactive Institute, Lindholmen Science Park, Svenska Mässan och NTI-skolan.

Datum
14-17 augusti

Tid
09-16

Plats
NTI Gymnasiet, Södra Hamngatan

Mer information och anmälan
www.hackerklubben.se

Date/time: 
Wednesday, August 14, 2013, 09:00 to Saturday, August 17, 2013, 16:00
Location: 
NTI-Gymnasiet
Norra Hamngatan
Göteborg
Sweden
SE
Contact: 
Carl Heath