Scharinska Villan: Co-Working@Scharinska?

30 August, 2017 - 12:08

‘Jag mötte min man i baren här’
‘…det var första gången jag såg ett band live…’
‘…vi köade i snön i två timmar’

Scharinska villan har en speciell plats i Umebornas hjärtan…
Vad ska det bli?

 

”Vi på Nordiska Centrumhus tycker att Scharinska förtjänar något unikt och kreativt, något som speglar denna byggnads historia men samtidigt är ett tydligt avstamp mot framtiden.”

”För att få detta att hända har vi etablerat ett utvecklingsprojekt med RISE Interactive, ett oberoende design- och IT-forskningsinstitut som utvecklar framtidens användarupplevelser. Samarbetet har fokus på att utveckla ett nyskapande, flexibelt koncept som stöttar samarbete mellan företag, organisationer och medborgare. Kanske resulterar det i Co-working@Scharinska i framtiden? Vi är i alla fall väldigt stolta över att ha tagit detta första steg”

Vad initiativet kommer att innebära i praktiken, kommer vi att utreda under det kommande året och du är redan nu inbjuden att bidra! Skicka oss dina minnen och tankar, vi behöver dina perspektiv på hur vi tar Scharinska in i framtiden!

www.thefutureispink.se
See press release here.

 

Håkan Martinell, VD Nordiska CentrumHus
hakan.martinell [at] nordiskacentrumhus.se
Tel. 070-581 76 54

Anette Novak, VD RISE Interactive
anette.novak [at] ri.se
Tel. 070-384 91 90

 

Nordiska Centrumhus AB är idag verksamt i Umeå och Örnsköldsvik. Bolaget arbetar främst med fastighetsförvaltning och utveckling, där ambitionen är friska, vackra hus med nöjda hyresgäster i väl fungerande rum och lokaler.

RISE, Research Institute of Sweden, är ett oberoende statligt ägt forskningsinstitut som erbjuder ett brett spektrum av spetskompetenser, forsknings- och innovationstjänster för SME, industri, akademi och offentlig sektor. RISE Interactive i Umeå har fokus på forskning kring interaktionsdesign som driver social transformation.