Folkbladet 2015-02-14: Påverka bilden av stan

16 February, 2015 - 17:42

NORRKÖPING Din Instagrambild kan hamna mitt i utställningen. Och man kan lämna åsikter om byggprojekt i en direktlänk till kommunen.

I utställningen Urban Vision på Visualiseringscenter C på Kungsgatan kan man med hjälp av visualiseringsteknik, som ett 3D-bord, se vad som är på gång i staden, vilka framtidsvisionerna är och också lämna egna synpunkter.

Den interaktiva utställningen, som skapats tillsammans med kommunens stadsbyggnadskontor och forskningsinstitutet Interactive Institute öppnar i dag.

– Vi hoppas att man med hjälp av visualiseringen, den moderna tekniken som vi jobbar med här i huset, kan hjälpa medborgarna, men också de aktörer som är viktiga inom de här projekten, att förstå sammanhangen och också förmedla information på ett bra sätt. Mycket handlar det om medborgardialog, säger Therése Eklöf, vd vid Visualiseringscenter C.

– Skälet till att vi i Norrköping gör det här nu, och kan göra det här, är två saker. Det ena är att vi har världsledande forskning i Norrköping. Det här är ett sätt att visa upp den och använda den lokalt. Det andra som gör det här extra angeläget just nu, är att vår stad de närmaste 20 åren kommer att genomgå den största förändringen som åtminstone vi som står här just nu har upplevt, säger Lars Stjernkvist (S), ordförande i Norrköping Visualisering AB.

Läs hela artikeln här >