Examensarbete: Visualisera Ostlänken!

16 May, 2014 - 10:07

Visualisera Ostlänken!

Norrköping står just nu inför ett av de största utvecklingsprojekten staden någonsin har upplevt – Byggnationen av Ostlänken. Projektet Ostlänken är av gigantisk karaktär, budgeten för hela projektet är ca 30 miljarder. Storleken och den förmodade samhällseffekten gör Ostlänken till ett av de mest intressanta samhällsbyggnads- projekt Sverige har stått inför på många decennier

Interactive Institute Swedish ICT håller just nu på att skapa verktyg och metoder för att planera, förstå och kommunicera samhällsbyggande med Ostlänken som fokus.

 

Vi söker nu exjobbare som vill vara med och skapa, undersöka och förverkliga verktyg och metoder för nästa generation av stadsplanering.

Interactive Institute Swedish ICTs Norrköpingsstudio, C-Studio, arbetar med innovativa utvecklingsprojekt med fokus på visualisering och interaktionsdesign. C-studio är en del av Visualiseringscenter C i Norrköping och samarbetar idag med partners över hela världen, alltifrån världsledande museum och forskningsmiljöer till regionalt näringsliv som Sectra och Siemens. Läs gärna mer här: www.tii.se/groups/c-studio

Vi söker dig som har ett stort intresse av visualisering, datorgrafik och interaktionsdesign. Vi tänker oss att du finns i spannet från formgivare och interaktionsdesigner till programmerare. Vi kan i dialog anpassa uppgiften så att den passar dig och din egen passion. Teamet sätts ihop så att både programmering och interaktionsdesign finns med.

X1: Visualisering inriktad mot webben

Vi söker 1-2 personer som primärt skall arbeta med utveckling för visualisering på webben. Du bör vara riktigt skarp på olika former av webbteknik och interaktion antigen som programmerare eller som designer.

X2: Virtual Reality

Vi söker 1-2 personer som skall utvärdera VR för stadsbyggnad och målbildsskapande. Exjobbet är primärt tänkt för de med en bakgrund/intresse inom 3D-modellering och level design, arkitekturvisualisering och liknande men ger även utrymme för interakationsdesign och viss teknisk utveckling. Gillar du experimentera med ny teknik som UnrealEngine4, Oculus Rift, Leap och annat roligt är detta ett examensarbete för dig.

Startdatum
Snarast möjligt
Omfattning
ca 20 veckor under sommar och höst 2014
Ort
Norrköping i första hand. Exceptionella undantag kan göras.
Kontakt
Har du frågor angående tjänsten kontakta projektledare Filip Wänström på
070674 26 04 eller filip.wanstrom [at] tii.se

Vi tillämpar fortlöpande urval så vi vill gärna ha din ansökan redan idag. Välkommen med din ansökan!

Interactive Institute Swedish ICT är ett experimentellt IT- och designforskningsinstitut som kombinerar design och ny teknik i forsknings- och innovationsprojekt i samarbete med akademi och näringsliv. Vi är ca 55 anställda med kontor i åtta städer i Sverige.
www.tii.se