DigiWall® på Wired NextFest i USA

25 September, 2006 - 01:00

En gång om året samlas de främsta forskarna och innovatörerna för att visa upp sina resultat kring ny teknik på Wired NextFest i USA. Detta år kommer eventet att äga rum i New York den 29: e september – 1: e oktober. Interactive Institute kommer att delta med ett antal innovativa resultat – ett av dem är DigiWall®.

DigiWall® ser ut som en traditionell klättervägg men är också ett exempel på nästa generations dataspel, istället för att uppmuntra ett passivt agerande framför en skärm leder den dig bort från skärmen mot en fysisk utmaning. Genom ljus, ljud, snabbhet och smidighet kan du tävla med dig själv och andra.

Varje klättergrepp är försett med en sensor som känner av händer och fötter. På detta sätt vet DigiWall® var på väggen klättraren eller klättrarna befinner sig. Detta öppnar upp för ett stort antal lekar, övningar och tävlingar av olika slag. Spelupplevelsen och feedback till användarna förmedlas till största del med ljud och musik. Allt detta ger en klättervägg med helt nya möjligheter som fungerar i olika publika miljöer.

Om Wired NextFest:Världen förändras. Sättet vi lever, arbetar och roar oss förändras dramatiskt genom varje ny innovation. WIRED NextFest visar upp framtidens innovationer inom underhållning, transport, hälsa, kommunikation, design, spel etc. Eventet är en fyra dagars kavalkad av banbrytande produkter och teknologier som kan komma att förändra vår värld. Under dessa fyra dagar kommer besökarna att få ta del av mer än 100 interaktiva installationer från ledande forskare och innovatörer från hela världen.

Läs mer om WIRED NextFest på: http://www.nextfest.net/Läs mer om DigiWall® på eventet: http://www.nextfest.net/inform/play.php

För mer information vänligen kontakta:Katarina Delsing, Interactive Institute och Digiwall Technology ABTelefon: 0911-930 11