B2Bnyheter: Här är norra Sveriges mest lovande affärsidéer

6 May, 2016 - 10:31

Ett revolutionerande verktyg för hälsoövervakning och diagnostisering, ett kalkylprogram för kreditbeslut och en digital plattform som kopplar samman människor i nöd med volontärer. Dessa är några av Norra Sveriges mest lovande affärsidéer som nominerats till regionfinalen i Venture Cup och har chans att kamma hem 100 000 kronor.

Att Norra Sverige levererar många bra affärsidéer, det står tydligt när det närmar sig regionfinal i Sveriges ledande tävling för affärsidéer. Juryn har haft ett tufft jobb att utse vilka idéer som är allra vassast och som får tävla vidare i Venture Cup. Hillevi Lindelöf, Regionchef på Venture Cup Nord är imponerad över höjden på årets affärsidéer och ser med spänning fram emot avgörandet på regionfinalen i Umeå den 12 maj.

– Alla idéer ligger i framkant och har stor tillväxtpotential. Det ska blir spännande att följa vilka som tillslut står som vinnare, säger Hillevi Lindelöf.

Bland de nominerade idéerna hittar vi Community Sos, en digital plattform som kan vara till hjälp för kommuner i arbetet med flyktingkrisen. Bakom Community Sos står Jérôme Cezac, Ambra Trotto och Stina Haglund som alla har koppling till Umeå universitet.

– Community Sos är en digital plattform som förenar människor i behov av hjälp med medborgare, icke-statliga organisationer och kommuner. På kort sikt bygger vi plattformen för att kunna hjälpa kommuner att hantera flyktingkrisen, men på lång sikt kan det vara lösningen på andra typer av kriser, säger Jérôme Cezac.

Läs hela artikeln