Onsdagsfrukost: BIM, Visualisering och Gamification i forskningsfronten

Den 7 juni bjuder BIM Alliance in till frukostseminarium med temat BIM, Visualisering och Gamification i forskningsfronten.

Många digitala verktyg kommer från spel och filmbranschen. Spel används idag för att få in förslag och idéer till samhällsbyggandet. De digitala verktygen bjuder in fler människor till att vara delaktiga i samhällsbyggandet, exempelvis den yngre generationen – som ska bo i framtidens stad. Samhällsbyggnadssektorn kan hämta mycket inspiration och idéer från digitala verktyg i spel och filmbranschen.

Under denna frukost gästas BIM Alliance av RISE Interacitve's Christina Öhman, Affärsutväcklare och Anton Gustafsson, PhD Interaktionsdesign.

Christina har över 20 års erfarenhet inom design och innovation som omfattar en rad sektorer som arkitektur, design, IT och innovationsprocesser. Hon kommer att berätta om ett urval av institutets framgångar, om designmetoder och om betydelsen av att prototypa och testa. Vi får också höra om Rise koncernens intressanta satsningar inom digitalisering.

Anton Gustafsson phd, är interaktionsdesigner och HCI-forskare vid Rise Interactive. Han har jobbat i över 10 år med att utforska användarperspektiv och hur olika metoder som exempelvis spel kan skapa nytta i IoT-applikationer, smarta hem och smarta nät med ett hållbarhetsperspektiv. Anton kommer att dela med sig av lösningar och erfarenheter från ett pågående EU-samarbete.

Om onsdagsfrukost med BIM Alliance

Just nu är det mycket på gång inom digitaliseringen av samhällsbyggnadssektorn och BIM är hett i många sammanhang. Det innebär att det finns många projekt att vara nyfiken på och en hel del att berätta om. Vi vill gärna att du får tillgång till så mycket aktuell information som möjligt om vad som händer inom BIM Alliance och i världen runt omkring oss. I vår lanserar vi ett nytt forum där alla som är intresserade av BIM-frågor kan hålla sig à jour. Varje tillfälle har ett nytt ämne, konceptet är det samma

07.30 Ekologisk frukost och mingel
08.00 Aktuellt från BIM Alliance
08.15 Tema: BIM, Visualisering och Gamification i forskningsfronten
09.00 Avslut

För mer information och anmälan.

Date/time: 
Wednesday, June 7, 2017, 07:30 to 09:00
Add to Calendar
Location: 
Ljusgården
Drottninggatan 33
Stockholm
Sweden
SE
Link to event: 
BIM Alliance